splošni pogoji poslovanja

 1. Podatki o prodajalcu
 2. Glavne značilnosti izdelka
 3. Splošne informacije
 4. Postopek sklenitve pogodbe
 5. Cena izdelka, način plačila in odprema izdelka
 6. Izjava o varnosti spletnega plačila
 7. Dostava
 8. Pravica do enostranske prekinitve pogodbe in vračila blaga
 9. Obvestilo o načinu pisne reklamacije potrošnika
 10. Reševanje sporov
 11. Materialne napake
 12. Garancija in servisni pogoji
 13. Politika zasebnosti
 14. Politika piškotkov

Podatki o prodajalcu

Naziv: DR.L Shop doo za proizvodnjo in trgovino

Skrajšani naziv : DR.L Shop doo

Sedež : Krapina, Hrvaška

Naslov pisarne : Kostelgradska 6, 49218 Pregrada

Vpisano v sodni register Trgovinskega sodišča v Zagrebu, MBS: 081432455

Številka poslovne banke in žiro računa : Zagrebačka banka,

IBAN : HR3023600001102992941

OIB: 90452841934

Davčna številka: HR90452841934

Člani družbe: A. Petecin

Osebe, pooblaščene za zastopanje : A. Petecin

Elektronski naslov: prodaja@dr-luxus.si

Za vsa vprašanja in nejasnosti v zvezi s temi pogoji uporabe ali postopkom naročanja se lahko obrnete na DR.L Shop na e-naslov prodaja@dr-luxus.si

 

Glavne značilnosti blaga

Kupec se seznani z glavnimi lastnostmi izdelka na spletni strani dr-luxus.si.

DR.L Shop doo si pridržuje pravico do spremembe podatkov, vključno s cenami izdelkov in akcijskimi ponudbami na spletni strani brez predhodnega obvestila.

Ob sliki izdelka je opis glavnih lastnosti izdelka in njegova cena z DDV, izražena v hrvaških kunah (v nadaljevanju: kuna).
Cene, plačilni pogoji in promocijske ponudbe veljajo le v trenutku naročila in/ali plačila.

 

Splošne informacije

Ti pogoji uporabe zavezujejo kupca in prodajalca in v primeru, da je določena določba v nasprotju s prisilnimi predpisi hrvaškega prava, se uporabijo prisilni predpisi.

Vsebina spletnega mesta dr-luxus.si je zaščitena s pravicami intelektualne lastnine. Kupci in uporabniki spletne strani dr-luxus.si ne morejo razpolagati s pravicami intelektualne lastnine DR.L Shop brez predhodne odobritve.

Uporabniki in/ali kupci izdelkov se zavezujejo, da se vzdržijo povzročanja škode tretjim osebam in so dolžni ukrepati, da bo škoda čim manjša.

DR.L Shop v nobenem primeru ne odgovarja za škodo, ki bi jo uporabnik utrpel z uporabo spletne strani dr-luxus.si , razen če je odgovornost DR.L Shop urejena s prisilnimi predpisi Republike Hrvaške.

Stranke krijejo stroške uporabe računalniške opreme in telekomunikacijskih storitev, potrebnih za dostop do spletne strani dr-luxus.hr

DR.L Shop se nenehno trudi za optimalno delovanje in kakovost spletne strani. DR.L Shop ne more zagotoviti, da uporaba spletne strani ne bo prekinjena ali začasno nedosegljiva.

DR.L Shop si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni, dopolni ali prekliče kateri koli del svojega poslovanja, ki vključuje spletno stran, ali katere koli njene dele, storitve, podstrani ali storitve, ki se izvajajo prek njih. Predmetna pravica med drugim vključuje spremembo časa dostopnosti vsebine, razpoložljivost novih podatkov in način prenosa.

DR.L Shop si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali dopolni pogoje uporabe. Vse spremembe in dopolnitve stopijo v veljavo z dnem objave na spletni strani dr-luxus.si

Pogodbeni stranki se zavezujeta ravnati po načelih vestnosti in poštenja, prepovedi povzročanja škode in dolžnosti izpolnjevanja obveznosti.

 

 

 

Postopek sklenitve pogodbe

Vsi kupci, ki oddajo naročilo preko spletne strani dr-luxus.si , so dolžni pred naročilom prebrati Splošne pogoje poslovanja.

Nakup opravite tako, da izpolnite za to predviden obrazec na spletni strani dr-luxus.si .

V imenu in za račun mladoletnih oseb ali oseb, ki jim je (v celoti ali delno) odvzeta poslovna sposobnost, lahko zahtevajo nakup izdelkov samo njihovi zakoniti zastopniki.

Ob izpolnjevanju obrazca je kupec dolžan vnesti vse podatke, ki jih od njega zahteva za nemoteno izvedbo dostave.

Nakupovanje preko spletne strani dr-luxus.si je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Kupec bo o prejemu naročila in odpremi paketa obveščen po elektronski pošti.

Če DR.L Shop ne bo izpolnil pogodbe v roku, bo o tem brez odlašanja pisno obvestil potrošnika. Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe le, če je DR.L Shopu dal naknadni primeren rok za izpolnitev.

Nakup se izvede z naročilom razpoložljivih izdelkov, ki jih kupec izbere na podlagi fotografije in osnovnega opisa.

Iskanje izdelkov je možno po različnih kriterijih. Z vpisom določenega pojma v okno »Išči ...« se prikažejo izdelki, ki so povezani z navedenim izrazom. Kupec si lahko izbere določen izdelek, ki ga zanima, in prebere razpoložljiv opis izdelka ter se tako samostojno odloči, ali izdelek ustreza njegovim potrebam. Kupec izbere izdelke iz kataloga izdelkov na spletni strani dr-luxus.si , ki je urejen po vrstah izdelkov.

V primeru izdelkov, ki so na voljo v več velikostih, je kupec dolžan izbrati velikost izdelka v za to namenjenem meniju.

S klikom na ikono "V košarico" se izbrani izdelek doda v košarico. Z oddajo izdelka v nakupovalno košarico izdelek ni rezerviran, naročen ali kupljen. Kupec lahko nadaljuje z dodajanjem izdelkov ali si ogleda košarico s klikom na »Košarica«. Ko kupec zaključi postopek izbire izdelka s klikom na »Košarica«, bo preusmerjen na stran, kjer je izdelek v košarici pregledan.

Kupec lahko izbere "Zaključi nakup", nakar bo preusmerjen na stran, kjer mora kupec vpisati svoje osebne podatke, ter izbrati način dostave naročenih izdelkov (z dostavno službo ali osebni prevzem). Možna je dostava na naslov, ki ni naslov kupca, če želi uporabiti to možnost, pa lahko kupec odstrani kljukico pri »Podatki za dostavo računa so enaki podatkom za dostavo izdelka« in vpiše potrebne podatke.

V nakupovalni košarici lahko kupec napiše "Potrebujem račun R1" in mora v opombo vpisati potrebne podatke.

Kupec je dolžan izbrati način plačila v za to namenjenem meniju. S klikom na "Zaključi naročilo" ali "Plačaj zdaj" (odvisno od načina plačila) se kupec strinja s pogoji nakupa in s tem potrjuje, da je prebral in razumel te "Splošne pogoje poslovanja" ter da se z njimi strinja. .

Če se kupec strinja z nakupom izdelkov v košarici, lahko klikne na ikono "Zaključi naročilo" ali "Plačaj zdaj" (odvisno od vrste plačila).

Po oddaji naročila bo prodajalec na e-naslov kupca poslal Pogoje poslovanja skupaj s potrditvijo naročila in številko naročila, ki potrjuje, da je bilo naročilo kupca prejeto in v obdelavi. Pogoji uporabe, posredovani kupcu po elektronski pošti, so zavezujoči za pogodbene stranke.

Prodajalec bo naročilo potrdil z izstavitvijo računa, ki je hkrati potrdilo o sklenjeni kupoprodajni pogodbi.

DR.L Shop si pridržuje pravico do spremembe podatkov, vključno s cenami izdelkov na spletni strani brez predhodnega obvestila. Ob sliki izdelka je opis glavnih lastnosti izdelka in njegova cena z DDV.

V zvezi z morebitnim vprašanjem se kupec lahko obrne preko elektronske pošte na naslov: dr-luxus.si .

Če naročenih izdelkov, ki ste jih plačali, niste prejeli v dogovorjenem dobavnem roku, vas prosimo, da o tem obvestite DR.L Shop doo na e-naslov prodaja@dr-luxus.si

 

Cena izdelka, način plačila in odprema izdelka

Kupec se zavezuje, da bo naročene izdelke plačal na enega od naslednjih načinov plačila:

 • S kreditno ali debetno kartico - plačilo neposredno preko interneta, z uporabo kartičnih plačilnih storitev: Mastercard, Maestro, Visa, Diners in Discover.

Vizum MasterCard maestro ODKRIJTE

Corvus Pay Visa Secure Preverjanje ID kartice Mastercard MasterCard SecureCode PBZ Obročno plačilo Zaba obročno plačilo

 • Plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke) – omogoča kupcu, da znesek naročila poravna dostavljalcu ob dostavi na sam naslov. Plačilo po povzetju se izvaja izključno z gotovino.
 • Plačilo na račun - podatki, potrebni za plačilo, vključno s številko računa, na katerega mora kupec plačati znesek naročila, se pošljejo na e-naslov, naveden v naročilu. Plačilo lahko kupec izvede preko internetne banke ali s plačilom v poslovalnici banke, pošti, FINI ipd. Po prejemu plačila kupca se naročeni izdelki pošljejo na naslov, ki je naveden v naročilu.

IBAN plačilo

Kupoprodajna pogodba je sklenjena ob izdelavi računa, izdelek pa bo odpremljen dostavni službi v roku 3 delovnih dni (sobota, nedelja in prosti dnevi izključeni) (večinoma v 24 urah) po prejemu plačila kupnine. , razen pri plačilu izdelka po povzetju.

Če kupec izbere način plačila po povzetju, je kupoprodajna pogodba sklenjena v trenutku kreiranja računa, izdelek pa bo poslan dostavni službi v roku 3 delovnih dni (sobote, nedelje in dela prosti dnevi so izključeni) (večinoma v roku 24 ur) po sklenitvi kupoprodajne pogodbe.

Plačilo s kartico je možno enkrat s karticami vseh bank. Obročno plačilo je možno za zneske nad 70 € (527,42 kn), od 2 do 6 obrokov za kartice PBZ banke (PBZ Visa, PBZ Maestro in PBZ Premium Visa), Zagrebačke banke (ZABA Mastercard, ZABA Maestro in ZABA Visa). ), ERSTE banka (Visa, Mastercard, Maestro, Diners), ter za uporabnike MBPlus naslednjih bank: Erste banka, Nova Hrvatska banka, Agram Banka, Istarska, Slatinska, Kentbank (Visa, Maestro, Master, Diners).

*Opomba: dobavni rok lahko odstopa od zgoraj navedenega v nekaterih obdobjih leta, na primer navajamo dneve večjih količin naročil kot so črni petek, božič itd. V tem primeru vas prosimo za razumevanje in bo stranke dodatno obvestil.

Izdelki, ki so bili na željo kupca spremenjeni, kot je graviranje, povečava ali pomanjšanje izdelka, imajo podaljšan dobavni rok. Kupec se lahko informira s povpraševanjem na prodaja@dr-luxus.hr .

Izdelek bo kupcu na območju Republike Slovenije dostavljen v 1-3 delovnih dneh (sobote, nedelje in prosti dnevi so izključeni) od dostave izdelka dostavni službi.

 

Izjava o varnosti spletnega plačila

Pri plačevanju v naši spletni trgovini uporabite CorvusPay - napreden sistem za varno sprejemanje plačilnih kartic na spletu.
CorvusPay zagotavlja popolno zaupnost podatkov o vaši kartici od trenutka, ko jih vnesete v plačilni obrazec CorvusPay. Podatki o plačilu se šifrirano prenašajo iz vašega spletnega brskalnika v banko, ki je izdala vašo kartico. Naša trgovina nikoli ne pride v stik s popolnimi podatki o vaši plačilni kartici. Prav tako so podatki nedostopni tudi zaposlenim v sistemu CorvusPay. Izolirano jedro neodvisno prenaša in upravlja občutljive podatke ter jih ohranja popolnoma varne.

Obrazec za vnos plačilnih podatkov je zavarovan s transportno kodo SSL najvišje zanesljivosti. Vsi shranjeni podatki so dodatno zaščiteni s šifriranjem s kriptografsko napravo, certificirano po standardu FIPS 140-2 Level 3. CorvusPay izpolnjuje vse zahteve glede varnosti spletnega plačevanja, ki jih predpisujejo vodilne kartične znamke, to pomeni, da deluje v skladu z normo - PCI DSS Level 1 - najvišjim varnostnim standardom industrije plačilnih kartic. Pri plačevanju s karticami, vključenimi v program 3-D Secure, vaša banka poleg veljavnosti same kartice potrdi vašo identiteto tudi s pomočjo tokena ali gesla.

Corvus Info vse zbrane podatke obravnava kot bančno skrivnost in jih temu primerno tudi obravnava. Podatki se uporabljajo izključno za namene, za katere so namenjeni. Vaši občutljivi podatki so popolnoma varni, njihovo zasebnost pa zagotavljajo najsodobnejši zaščitni mehanizmi. Zbirajo se le podatki, ki so potrebni za opravljanje dela v skladu s predpisanimi zahtevnimi postopki za spletno plačevanje.

Varnostni nadzor in operativni postopki, ki se uporabljajo za našo infrastrukturo, zagotavljajo takojšnjo zanesljivost sistema CorvusPay. Poleg tega s strogim nadzorom dostopa, rednim varnostnim nadzorom in poglobljenimi pregledi za preprečevanje ranljivosti omrežja ter načrtnim izvajanjem določil o informacijski varnosti trajno vzdržujejo in izboljšujejo raven sistemske varnosti z varovanjem vaših kartičnih podatkov.

Hvala, ker uporabljate CorvusPay!

 

Varnost spletnih plačil

Pri izvajanju plačil v naši spletni trgovini uporabljate CorvusPay – napreden sistem za varno sprejemanje kreditnih kartic na internetu.Sistem CorvusPay zagotavlja popolno zasebnost podatkov o vaši kreditni kartici in osebnih podatkov od trenutka, ko jih vnesete v CorvusPay plačilni obrazec. Podatki, potrebni za zaračunavanje, se iz vašega spletnega brskalnika šifrirano posredujejo banki, ki je izdala vašo plačilno kartico. Naša trgovina nikoli ne pride v stik z vašimi občutljivimi podatki o plačilni kartici. Podobno operaterji CorvusPay ne morejo dostopati do vaših popolnih podatkov o imetniku kartice. Izolirano sistemsko jedro samostojno prenaša in upravlja občutljive podatke, hkrati pa jih ohranja popolnoma varne. Obrazec za vnos plačilnih podatkov je varovan s SSL prenosno šifro največje zanesljivosti. Vsi shranjeni podatki so dodatno zaščiteni s šifriranjem visoke stopnje z uporabo strojnih naprav, certificiranih po standardu FIPS 140 2 Level 3. CorvusPay izpolnjuje vse zahteve za varno spletno plačevanje, ki jih predpisujejo vodilne blagovne znamke kreditnih kartic, saj deluje v skladu s standardom PCI DSS Level 1 - najvišjim varnostnim standardom industrije plačilnih kartic. Plačila, opravljena s karticami, vključenimi v program 3-D Secure, dodatno overi banka izdajateljica, ki potrdi vašo identiteto z uporabo žetona ali gesla. Vse informacije, ki jih zbira Corvus Pay, se obravnavajo kot skrivnost in se ustrezno obravnavajo. Podatki se uporabljajo izključno za namene, za katere so bili namenjeni. Vaši občutljivi podatki so popolnoma varni, njihovo zasebnost pa zagotavljajo najsodobnejši zaščitni mehanizmi. Zbiramo le podatke, ki so potrebni za opravljanje dela v skladu z zahtevnimi predpisanimi postopki za spletno plačevanje.

Varnostni nadzor in operativni postopki, ki se uporabljajo znotraj infrastrukture CorvusPay, ne zagotavljajo le trenutne zanesljivosti CorvusPay, temveč trajno vzdržujejo in izboljšujejo varnostne ravni zaščite podatkov o vaši kreditni kartici z vzdrževanjem strogega nadzora dostopa, rednih varnostnih in poglobljenih sistemskih pregledov za preprečevanje ranljivosti omrežja.

Hvala, ker uporabljate CorvusPay!

Dostava

DR.L Shop dostavlja po vsej Republiki Sloveniji in ostalih državah EU. Dostava se izvede v 1-3 delovnih dneh.

Dostava se izvede do praga domačega ali poslovnega naslova s ​​strani ugledne dostavne službe.

Dostava se zaračuna, razen če ni navedeno drugače.

Cena pošiljanja bo izražena poleg cene naročenih izdelkov pred zaključkom postopka naročila.

Naročene izdelke dostavimo do vhoda stanovanjskega objekta. Opozarjamo, da dostavljalec blaga ni dolžan nositi do nadstropja, v katerem stranka stanuje, ampak samo do vhoda stanovanjske hiše.

Kupce naprošamo, da paket ob prevzemu pregledajo in odklonijo prevzem paketa, če je poškodovan. Kupec s podpisom ob prevzemu potrjuje, da je paket prevzel v nepoškodovanem stanju, dostavna služba pa ne odgovarja za morebitne reklamacije, poškodbe ali izgubo vsebine prevzetega paketa, razen z dokazilom, da poškodba ni nastala po dostavi.

DR.L Shop si pridržuje pravico zahtevati povračilo manipulativnih, transportnih in drugih morebitnih stroškov v primerih, ko kupec izdelka ne prevzame ali zavrne prevzem brez utemeljenega razloga.

Podatke o tem, kje je pošiljka in kaj se z njo dogaja, lahko potrošnik kadarkoli pridobi preko elektronske storitve dostavne službe.

Če DR.L Shop doo naročenega izdelka ne more dostaviti, bo o tem obvestil kupca. Kupec lahko naročilo prekliče ali počaka, da je izdelek ponovno na voljo. Če DR.L Shop doo izdelka ne more dostaviti v dogovorjenem roku, o tem obvesti kupca, ki mu je dolžan pustiti naknadni primeren rok za izpolnitev kupoprodajne pogodbe.

 

Pravica do enostranske prekinitve pogodbe in vračila blaga

Kupec ima zakonsko pravico v 14 (štirinajstih) dneh od dneva izročitve na daljavo kupljenega izdelka enostransko odstopiti od pogodbe, brez navedbe razlogov. Prodajalec ta rok prostovoljno podaljša za dodatnih 16 dni, tako da znaša 30 (trideset) dni. Stranka nima pravice do enostranske odpovedi pogodbe, če:

 • je bila pogodba o storitvi s strani trgovca v celoti izpolnjena, izpolnjevanje pa se je začelo z izrecnim predhodnim soglasjem potrošnika in z njegovo potrditvijo, da je seznanjen z dejstvom, da bo izgubil pravico do enostranske odpovedi pogodbe iz tega poglavja, če storitev je v celoti izpolnjena
 • predmet pogodbe je blago ali storitev, katere cena je odvisna od sprememb na finančnem trgu, na katere trgovec ne more vplivati ​​in lahko nastanejo v času trajanja potrošnikove pravice do enostranske odstopa od pogodbe.
 • predmet pogodbe je blago, ki je izdelano po specifikaciji potrošnika oziroma je jasno prilagojeno potrošniku
 • predmet pogodbe je zapečateno blago, ki zaradi zdravstvenih ali higienskih razlogov ni primerno za vračilo, če je bilo po dostavi odpečateno
 • je potrošnik posebej zahteval obisk trgovca zaradi izvedbe nujnih popravil ali vzdrževalnih del, s pridržkom, da če ob takem obisku trgovec poleg storitev, ki jih je potrošnik izrecno zahteval, opravi tudi nekatere druge storitve, tj. nekaj drugega blaga, razen tistega, ki je potrebno za izvedbo nujnih popravil ali vzdrževalnih del, ima potrošnik pravico enostransko odstopiti od pogodbe v zvezi s temi dodatnimi storitvami ali blagom.

 

Če potrošnik ni seznanjen s pravico do odstopa od pogodbe, mu pravica do enostranske odstopa od pogodbe preneha po preteku 12 mesecev od preteka 14-dnevnega roka.

Če kupec v enem naročilu naroči več kosov izdelka, ki naj bo dobavljen ločeno, torej če gre za blago, ki se dostavi v več kosih ali več pošiljkah, začne 30-dnevni rok teči od dneva, ko ko je stranka ali tretja oseba, ki jo določi stranka in ni prevoznik, predala zadnji kos ali zadnjo pošiljko izdelka.

Če je sklenjena redna dobava blaga za določen čas, začne 30-dnevni rok teči z dnem, ko je prvi kos ali prva pošiljka izdelka izročena potrošniku ali tretji osebi, ki jo določi kupec, ki je ne prevoznik.

Da bi kupec lahko uveljavljal pravico do enostranske odpovedi pogodbe, mora o svoji odločitvi o enostranski odpovedi pogodbe obvestiti prodajalca pred iztekom roka. Kupec lahko svojo odločitev o enostranski prekinitvi pogodbe pred iztekom roka sporoči Prodajalcu z nedvoumno izjavo, v kateri bo navedel svoje ime, naslov, telefonsko številko ali elektronski naslov, lahko pa uporabi tudi priloženo vzorec obrazca za enostransko odpoved pogodbe. Uporabnik lahko izjavo pošlje po pošti na naslov DR.L Shop doo, Kostelgradska 6, 49218 Pregrada, Hrvaška, ali po elektronski pošti na prodaja@dr-luxus.hr , v kateri navede svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko, telefaks ali elektronski naslov ter lahko po lastni izbiri uporabi spodaj priložen primer obrazca za enostransko odpoved pogodbe. Kopijo obrazca za enostransko odpoved pogodbe lahko stranka izpolni elektronsko s klikom tukaj . Potrdilo o prejemu izjave o enostranski odpovedi pogodbe bo prodajalec brez odlašanja dostavil potrošniku po elektronski pošti.

Če kupec enostransko odpove pogodbo, se mu vrne denar, ki ga je prejel od njega, vključno s stroški dostave, če so bili, brez odlašanja, najkasneje pa v 14 (štirinajstih) dneh od dneva, ko prodajalec prejme odločitev kupca o enostranski odpovedi pogodbe. pogodbe, razen če je stranka izbrala drugo vrsto dostave, ki ni najcenejša ponujena standardna dostava. Vračilo bo izvedeno na enak način, kot je stranka izvedla plačilo. V primeru, da se kupec strinja z drugim načinom vračila vplačanega zneska, ne nosi nobenih stroškov v zvezi z vračilom. Prodajalec lahko vrne denar šele, ko mu blago vrne ali ko mu predloži dokazilo, da je blago poslal nazaj.

Kupec je dolžan blago poslati na naslov DR.L Shop doo, Kostelgradska 6, 49218 Pregrada , Hrvaška brez nepotrebnega odlašanja, v vsakem primeru pa najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od dneva, ko je poslal svojo odločitev o enostranski odpoved pogodbe prodajalcu. Neposredne stroške vračila blaga krije kupec.

Stranka je odgovorna za vsako zmanjšanje vrednosti blaga, ki je posledica ravnanja z izdelkom, razen za tisto, ki je bilo potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in funkcionalnosti izdelka. Za ugotavljanje narave, lastnosti in funkcionalnosti izdelka lahko potrošnik z izdelkom ravna in ga pregleduje izključno na način, ki je običajen pri nakupu v fizičnih poslovalnicah . V roku, v katerem potrošnik uveljavlja pravico do vračila, mora biti blago skrbno skladiščeno.

V primeru zmanjšanja vrednosti izdelka kot posledice prekomernega ravnanja z izdelkom bo prodajalec ocenil zmanjšanje vrednosti izdelka ob upoštevanju objektivnih kriterijev vsakega posameznega primera in o tem obvestil kupca. to.

Če se je na zahtevo stranke izvedba storitve začela v roku za enostransko prekinitev pogodbe, je stranka dolžna plačati prodajalcu znesek, ki je sorazmeren s tem, kar je bilo dostavljeno do trenutka, ko je kupec obvestil prodajalca o enostransko odpoved pogodbe.

Kadar je kupec pravna oseba, zanj ne velja poglavje teh splošnih pogojev z naslovom »Enostranska prekinitev pogodbe in vračilo«. Za pravne osebe se uporabljata zakon o obligacijskih razmerjih in zakon o elektronskem poslovanju na trgu.

 

Obvestilo o načinu pisne reklamacije potrošnika

Vse reklamacije lahko pošljete po pošti na naslov DR.L Shop doo, Kostelgradska 6, 49218 Pregrada, Hrvaška ali po elektronski pošti na e-naslov prodaja@dr-luxus.si

Prodajalec mora potrošniku pisno odgovoriti na reklamacijo najkasneje v 15 dneh po prejemu reklamacije. Da bi lahko prodajalec odgovoril na pisno reklamacijo potrošnika, ki ni bila poslana po elektronski pošti, potrošnike prosimo, da navedejo točne podatke o svojem imenu in priimku ter naslovu, na katerega bo odgovor dostavljen.

Če je kupec pravna oseba, zanj ne veljajo pravila varstva potrošnikov, predpisana v teh pogojih in Zakonu o varstvu potrošnikov.

 

 

Reševanje sporov

V primeru morebitnega spora bosta prodajalec in potrošnik spor reševala sporazumno, v kolikor pa to ne bo mogoče, se bosta dogovorila za pristojno sodišče v Republiki Hrvaški z uporabo hrvaškega prava.

Drugi mehanizmi izvensodnega reševanja potrošniških sporov se lahko uporabljajo pred drugimi poravnalnimi centri, ki v okviru svojih pristojnosti obravnavajo alternativno reševanje potrošniških sporov.

Po vsej EU je spore v zvezi s spletnimi nakupi mogoče reševati prek platforme ODR Evropske komisije. Stranka lahko dostopa do spletne platforme za reševanje potrošniških sporov preko povezave:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR .

To pomeni, da lahko v primeru težave pri spletnem nakupu znotraj EU (izdelek z napako, nezmožnost menjave izdelka ipd.) svojo reklamacijo oddate na hitrejši in enostavnejši način na zgornji povezavi.

Materialne napake

DR.L Shop odgovarja za stvarne napake na izdelku, v skladu z veljavnimi predpisi.

O obstoju vidnih napak je kupec dolžan obvestiti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je napako odkril, najkasneje pa v dveh letih od prenosa tveganja na kupca.

Kadar se po prejemu artikla s strani kupca izkaže, da ima artikel napako, ki je ni bilo mogoče ugotoviti z običajnim pregledom ob prevzemu artikla, je kupec pod grožnjo izgube pravic dolžan sporočiti Prodajalec to napako odpravi v dveh mesecih od dneva, ko je napako odkril.

Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po preteku dveh let od dobave izdelka.

Stvarne napake, za katere odgovarja prodajalec
(1) Prodajalec odgovarja za stvarne napake stvari, ki jih je imel ob prehodu nevarnosti na kupca, ne glede na to, ali je za to vedel.
(2) Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo po prehodu nevarnosti na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal pred tem.
(3) Šteje se, da je napaka, ki se je pokazala v enem letu od prenosa tveganja, obstajala v času prenosa tveganja, razen če prodajalec dokaže drugače ali če nasprotno ne izhaja iz narave stvari ali narave napake. .

Prodajalec ne odgovarja za manjše stvarne napake. Prodajalec ne odgovarja za napake, če so bile kupcu znane ob sklenitvi pogodbe ali mu niso mogle ostati neznane. Prodajalec odgovarja tudi za napake, ki bi jih kupec zlahka opazil, če bi izjavil, da artikel nima napak ali da ima artikel določene lastnosti ali lastnosti.

Obstaja slabost:

 1. če artikel ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti, to pomeni, da nima funkcionalnosti, kompatibilnosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot so določene s prodajno pogodbo,
 2. če artikel ni primeren za kakšen poseben namen, za katerega ga kupec potrebuje in o katerem je kupec obvestil prodajalca najkasneje ob sklenitvi pogodbe in v zvezi s katerim je prodajalec dal soglasje,
 3. če artikel ni dobavljen z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za montažo, kot je navedeno v kupoprodajni pogodbi oz.
 4. če artikel ni dobavljen s posodobitvami, kot je določeno v prodajni pogodbi.
 5. če stvar ni primerna za uporabo za namene, za katere bi se istovrstna stvar običajno uporabljala, upoštevajoč vse predpise Evropske unije in predpise Republike Hrvaške, tehnične standarde oz. ni tovrstnih tehničnih standardov, veljavnih kodeksov ravnanja na določenem področju, če obstajajo,
 6. če artikel ne ustreza kvaliteti in opisu vzorca ali modela, ki ga je prodajalec dal na voljo kupcu pred sklenitvijo pogodbe,
 7. če artikel ni dostavljen z dodatno opremo, vključno z embalažo, navodili za montažo ali drugimi navodili, katerih prejem lahko kupec upravičeno pričakuje,
 8. če artikel ne ustreza količini ali nima tistih lastnosti in drugih lastnosti, vključno s tistimi v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, ki so običajne za istovrstni artikel in ki jih lahko kupec upravičeno pričakuje glede na naravo artikla in ob upoštevanju vseh javnih izjav prodajalca ali drugih oseb v predhodnih fazah transakcijske verige, vključno s proizvajalcem, ali v njihovem imenu, zlasti pri oglaševanju ali označevanju,
 9. če je artikel nepravilno vgrajen ali montiran, storitev montaže ali montaže pa je del kupoprodajne pogodbe in jo je opravil prodajalec ali oseba, za katero je odgovoren, ali
 10. če je artikel, ki ga je kupec nameraval vgraditi ali sestaviti, kupec nepravilno vgradil ali sestavil in je do nepravilne vgradnje ali montaže prišlo zaradi pomanjkanja navodil prodajalca ali, v primeru artiklov z digitalnimi elementi, s strani prodajalca ali ponudnika digitalne vsebine ali digitalne storitve.

Za stvarne napake na izdelku odgovarja DR.L Shop doo (v nadaljevanju: prodajalec).

Obstaja slabost:

če stvar nima potrebnih lastnosti za njeno redno rabo ali za promet,

če stvar nima potrebnih lastnosti za posebno rabo, za katero jo kupec pridobi, ki je bila prodajalcu znana ali bi mu morala biti znana,

če stvar nima lastnosti in lastnosti, ki so izrecno ali molče dogovorjene, tj.

če je prodajalec izročil stvar, ki ni enaka vzorcu ali modelu, razen če je vzorec ali model prikazan zgolj informativno,

če artikel nima lastnosti, ki jih sicer imajo drugi istovrstni artikli in bi jih kupec glede na naravo artikla lahko utemeljeno pričakoval, predvsem ob upoštevanju javnih izjav prodajalca, proizvajalca in njihovih zastopnikov o artiklu. lastnosti (oglasi, označevanje artiklov itd.).

če je artikel neustrezno montiran, pod pogojem, da je storitev montaže vključena v izpolnitev kupoprodajne pogodbe,

če je do nepravilne montaže prišlo zaradi pomanjkljivosti v navodilih za montažo.

Če je kupec na podlagi izjav proizvajalca ali njegovega zastopnika pričakoval obstoj določenih lastnosti stvari, se napaka ne upošteva, če prodajalec za te izjave ni vedel ali bi moral vedeti ali so te izjave ovržene do trenutka sklenitve pogodbe oziroma niso vplivale na kupčevo odločitev o sklenitvi pogodbe.

Če se ugotovi obstoj stvarne pomanjkljivosti, ima lahko prodajalec eno od naslednjih obveznosti, vse v skladu z določbami zakona o obligacijskih razmerjih po izbiri potrošnika:

 • odprava pomanjkanja,
 • dobavo drugega izdelka brez napak,
 • znižanje cene.

Kupec lahko odstopi od pogodbe le, če je prodajalcu predhodno dal naknadni ustrezen rok za izpolnitev pogodbe.

Kupec lahko odstopi od pogodbe tudi brez puščanja naknadnega roka, če ga je prodajalec po obvestilu o napakah obvestil, da pogodbe ne bo izpolnil, ali če je iz okoliščin konkretnega primera očitno, da prodajalec ne bo izpolnil pogodbe. biti sposoben izpolniti pogodbo tudi v naknadnem roku, kot tudi v primeru, da kupec zaradi prodajalčeve zamude ne more doseči namena, zaradi katerega je sklenil pogodbo.

Če prodajalec v naknadnem roku ne izpolni pogodbe, je ta razdrta po samem zakonu, kupec pa jo lahko ohrani, če prodajalcu brez odlašanja izjavi, da ohranja pogodbo v veljavi.

Prodajalec je pooblaščen zavrniti odpravo napake, če popravilo in zamenjava nista mogoča ali če bi mu to povzročilo nesorazmerne stroške, pri čemer upošteva vse okoliščine, zlasti vrednost stvari brez napake, pomen napake in vprašanje ali je popravilo ali zamenjavo mogoče izvesti brez večjih nevšečnosti za kupca.

Kadar je kupec pravna oseba, se zanj uporabljajo pravila o stvarnih napakah, ki jih predpisuje Obligacijski zakon, pravila iz tega poglavja "Stvarljive napake" pa se zanj ne uporabljajo. V tem primeru se zanje uporabljajo ustrezne določbe Zakona o obligacijskih razmerjih in Zakona o elektronskem poslovanju na trgu.

 

Garancija in servisni pogoji

Če ima določen izdelek garancijo ali zanj veljajo servisni pogoji, je to poudarjeno v opisu tega izdelka. Pravice iz garancijskega lista je možno koristiti le ob predložitvi garancijskega lista in računa ter v času trajanja garancije.

 

Politika zasebnosti

DR.L Shop se kot ponudnik storitev spletne strani dr-luxus.hr zavezuje k varovanju zasebnosti osebnih podatkov.

DR.L Shop se posveča zaščiti in spoštovanju vaše zasebnosti. Pozorno preberite to politiko, da boste razumeli, zakaj in kako zbiramo vaše osebne podatke ter kako jih bomo uporabljali. V zvezi z osebnimi podatki, ki jih zbiramo, je DR.L Shop »upravljavec«, torej tisti, ki določa, za katere potrebe in sredstva, s katerimi se osebni podatki obdelujejo.

Ta Politika zasebnosti (»Politika«) pojasnjuje, kako DR.L Shop zbira, uporablja in upravlja vaše osebne podatke, ki se nahajajo na spletnem mestu in so dostopni DR.L Shopu preko spletne strani: dr-luxus.hr .

V skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46 /EC (Uradni list Evropske unije L 119 , 4. 5. 2016, stran 1, v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov), ki je od 25. 5. 2018 v polni veljavi v Republiki Hrvaški in vseh državah članicah Evropske unije. unije, kot tudi zakona o izvajanju splošnih predpisov o varstvu podatkov (Ur. l. št. 42/18, v nadaljevanju: zakon) ali v skladu s pravnim okvirom za varstvo osebnih podatkov v Republiki Hrvaški in Evropski uniji. in najboljša evropska praksa, DR.L Shop doo, 49000 Krapina, Hrvaška, vpisano v sodni register Trgovinskega sodišča v Zagrebu pod registrsko številko (MBS): 081432455, osebno številko (OIB): 90452841934 (v nadaljevanju: »DR. .L Shop«) je kot upravljavec obdelave osebnih podatkov uporabnikov svojih storitev in kupcev izdelal Politiko zasebnosti.

Pravila o zasebnosti temeljijo na naslednjih načelih obdelave osebnih podatkov: načelo zakonitosti, transparentnosti in najboljše prakse, načelo omejene obdelave in zmanjšanja količine podatkov, načelo točnosti in popolnosti osebnih podatkov, načelo omejene obdelave osebnih podatkov. hrambe, načelo celovitosti in zaupnosti podatkov, načelo odgovornosti, načelo zaupanja in poštene obdelave, načelo oportunitetnosti (namen obdelave), načelo obdelave v neimenovani (anonimizirani) obliki.

Politika zasebnosti velja za vse storitve, ki jih ponuja DR.L Shop, pri čemer je cilj politike uporabnike in/ali stranke na jasen in pregleden način seznaniti s postopki obdelave njihovih osebnih podatkov in njihovimi pravicami. Najprej se lahko uporabniki in/ali kupci kadarkoli obrnejo na DR.L Shop z zahtevo po spremembi ali dopolnitvi in/ali ažuriranju podatkov, ki se nanašajo nanje, kot tudi z zahtevo za izjavo o namenu, za katerega želijo ali ne želijo, da se njihovi podatki obdelujejo.

Imamo oddelek za varstvo osebnih podatkov, kontaktirate pa nas lahko preko elektronske pošte prodaja@dr-luxus.hr .

Kako in kdaj zbiramo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke zbiramo, kadar je to potrebno za izpolnitev vaših potrošniških potreb ali za potrebe našega poslovanja:

 1. a) ko dostopate do strani dr-luxus.si , zbiramo tudi vaš IP naslov, ki prav tako velja za osebni podatek,
  b) situacije, v katerih zbiramo druge vrste podatkov, kot so datum in čas dostopa do strani, informacije o strojni opremi, programski opremi ali internetnem brskalniku, ki ga uporabljate, ter operacijski sistem in različico aplikacije vašega računalnika ter vaše jezikovne nastavitve. Zbiramo lahko podatke o klikih in vašem dostopu do strani dr-luxus.si, ki so vam prikazani,
  c) ob vaši registraciji bo DR.L Shop zahteval posredovanje določenih informacij (osebnih podatkov), kot so ime in priimek, e-poštni naslov,
  d) kupec oziroma uporabnik naše strani z vnosom svojih osebnih podatkov po registraciji in v primeru nakupa sklene pogodbeno razmerje, ki je podlaga za nakup izdelkov in naročanje storitev po izbiri kupca na dr-luxus.si . V slednjem primeru je obdelava vaših osebnih podatkov nujna za izvajanje pogodbe, katere stranka ste kot stranka ali uporabnik, ali za izvedbo dejanj na zahtevo respondenta pred sklenitvijo pogodbe. Za nakup so potrebni podatki o vašem imenu, priimku, naslovu (kraj bivanja), državi, telefonski številki, e-naslovu, načinu plačila (IBAN), naslovu za dostavo,
  e) pri registraciji osebe kot uporabnika ali prejemnika novic ali drugih obvestil o naših izdelkih in promocijah. Kot upravljavca podatkov vas bomo prosili, da vnesete podatke o sebi (osebne podatke), kot so e-poštni naslov, ime, priimek in telefonska številka (zadnje tri vrste podatkov so označene kot neobvezne). Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je privolitev. Tako uporabnik, ki se z vpisom svojih podatkov na strani dr-luxus.si prijavi na prejemanje obvestil o naših izdelkih in akcijah, daje soglasje za obdelavo svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko soglasje kadarkoli prekliče z obvestilom na e-naslov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov,
  f) ko kupite naš izdelek z namenom izpolnitve pogodbe, bomo podatke o vašem imenu, priimku in naslovu za dostavo delili z našimi partnerji, ki v našem imenu in za naš račun opravljajo storitve dostave ,
  g) kadar se obrnete na službo za stranke ali uporabnike in nas prosite za pomoč ali zastavite vprašanje z namenom uresničevanja ene od vaših pravic, ki vam jih zagotavljajo veljavni predpisi,
  h) ko stopite v stik z nami preko socialnih omrežij, zbiramo podatke, ki ste nam jih dali na voljo pri povpraševanju ali zahtevku,
  i) ko zahtevate vračilo izdelka ali enostransko prekinitev sklenjene pogodbe, zbiramo vaše ime, priimek, EMB, naslov, podatke o računu in znesek nakupa, vse odvisno od izbranega načina plačila,
  j) ob sodelovanju v naših nagradnih igrah bomo podatke obdelovali glede na vrsto nagradne igre, o čemer vas bomo obvestili v pravilih nagradne igre. Podatki, ki se lahko obdelujejo, so na primer ime, priimek, naslov za pošiljanje nagrade,
  k) ko izpolnite anketo o zadovoljstvu, obdelujemo podatke, kot je vaš naslov IP,
  l) ko nam zastavite kakršno koli vprašanje v zvezi z našo ponudbo, bomo obdelali vaše kontakte in/ali druge podatke, ki nam jih navedete ob pošiljanju vprašanja.

Zgoraj omenjene specifične kategorije vaših osebnih podatkov zbiramo bodisi na podlagi privolitve, ki vam je bila dana, ko prispete na dr-luxus.si prek pojavnega okna, bodisi na podlagi zakonitega interesa (na primer v primerih, ko piškotki potrebno za delovanje dr-luxus.si ali ko vam že pošiljamo zanimiva obvestila in/ali akcijske ponudbe kot naši stranki) ali za izpolnitev naših obveznosti, ki izhajajo iz veljavnih predpisov Republike Hrvaške.

Če obdelava temelji na vaši privolitvi, imate pravico , da svojo privolitev kadar koli prekličete . O preklicu soglasja je potrebno obvestiti upravljavca podatkov na prodaja@dr-luxus.si . Tak umik ne bo vplival na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Prosimo, da ste pozorni na obvezni obseg podatkov, ki jih od vas zahtevamo (označeno *), saj v primeru, da kupec ali uporabnik ne posreduje zahtevanih podatkov, ki so določeni kot obvezni za izvedbo zahtevane ali pričakovane aktivnosti za žal ne boste mogli sodelovati pri istem, brez zahtevanih podatkov aktivnost tehnično ne bo izvedljiva.

Podatkov o otrocih ne zbiramo. Če se bomo prepričali, da so nam bili taki podatki posredovani brez soglasja staršev ali skrbnikov otrok, mlajših od 16 let, jih bomo brez odlašanja odstranili. Mladoletne osebe, mlajše od 16 let, ne smejo uporabljati spletne strani dr-luxus.si za namen registracije in/ali naročanja izdelkov.

 

Obdelava osebnih podatkov v postopku plačila

Ob plačilu na spletni strani dr-luxus.si Dr.L Shop kot pogoj za plačilo izdelkov in storitev s kreditno ali debetno kartico zahteva od kupca podatke za aktivacijo plačilnega procesa. Pri plačilu prek pogodbenih ponudnikov storitev za obdelavo in bremenitev (kreditnih ali debetnih) kartic, pogodbenih partnerjev DR.L Shop kot obdelovalcev ali neodvisnih obdelovalcev osebnih podatkov, bodo vaši podatki posredovani.

Za navedeni namen se vaši osebni podatki kot stranke (npr. ime in priimek stranke, naslov stranke, podatki iz kartice stranke) začasno hranijo pri ponudniku storitev obdelave in obračunavanja, ki te podatke hrani v skladu z najvišjo stopnjo zaščite in zaupnosti. Kupec s potrditvijo (klikom) na povezavo »Nadaljuj z nakupovanjem« aktivira postopek obdelave in obračunavanja kartice.

 

Obdelava podatkov pri plačilu je potrebna za izvedbo vseh dejanj, ki so pred nakupom ali sklenitvijo pogodbe z upravljavcem. Ko govorimo o pravni podlagi obdelave podatkov v zvezi z določenimi vrstami plačil, to je pravnimi osebami, ki opravljajo omenjene storitve, podatke o plačilu, kot so ime, priimek, koda, znesek, številka računa ali druge transakcijske šifre delimo s kartično družbo. ali banka ali tretja oseba, preko katere se izvaja plačilo, vse na željo respondenta, ki samostojno izbere način plačila.

DR.L Shop v nobenem trenutku ne razpolaga, zbira ali obdeluje osebnih podatkov, vnesenih za namene obdelave in polnjenja kartic.

DR.L Shop kupce opozarja, naj skrbno ravnajo s podatki na kartici, da ti podatki niso dostopni tretjim osebam in se ne zlorabljajo.

Katere podatke in za kakšen namen zbiramo neposredno od vas?

Običajne kategorije podatkov, ki jih zbiramo od uporabnikov, so naslednje: ime, naslov za izstavitev računa, naslov za dostavo, finančni podatki, vključno s podatki o kreditni in debetni kartici, ali drugi podatki o plačilu, ki jih posredujete pri izpolnjevanju obrazcev na spletnih mestih ali ko z nami komunicirate po telefonu ali e-pošto.

Vaše osebne podatke zbiramo za:

 • izvedbo storitve, izpolnitev pogodbe ali drug način zagotavljanja izvedbe zahtevane storitve
 • uporabe vseh storitev na spletnem mestu dr-luxus.si
 • da odgovorimo na vaše povpraševanje in čim bolj učinkovito obdelamo vaše zahteve
 • statistična obdelava podatkov
 • pošiljanje materialov, ponudb in kontaktiranje
 • izboljšanje kakovosti vsebin, funkcionalnosti in storitev.

         Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete določeno spletno mesto. S pomočjo piškotkov si spletna stran dolgo časa zapomni vaša dejanja in želene nastavitve (kot so prijava, jezik, velikost pisave in druge želene nastavitve v zvezi z zaslonom), zato jih ni treba vsakič znova vnašati. se vrnete na spletno mesto ali brskate po njegovih različnih straneh.

Kako uporabljamo piškotke?

Upravitelj obdelave vaših osebnih podatkov je DR.L Shop doo, 49000 Krapina, Hrvaška, vpisan v sodni register Trgovinskega sodišča v Zagrebu pod registrsko številko (MBS): 081432455, osebni identifikacijski številko (OIB): 90452841934. in nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte - prodaja@dr-luxus.hr ali na naslov DR.L Shop doo, Kostelgradska 6, 49218 Pregrada, Hrvaška - "Za pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov DR.L Shop".

DR.L Shop na spletni strani dr-luxus.hr uporablja piškotke in podobne tehnologije za več namenov, odvisno od konteksta ali izdelka, vključno z:

1) začasni piškotki za vnos uporabnika (id-seje) in/ali trajni piškotki, omejeni na nekaj ur: uporabljamo jih za shranjevanje vaših preferenc in nastavitev v vaši napravi ter za izboljšanje vaše izkušnje. Shranjevanje osebnih nastavitev v piškotke vam omogoča, da vam ni treba znova in znova nastavljati nastavitev;

2) piškotki za preverjanje pristnosti, ki se uporabljajo za storitve preverjanja pristnosti med trajanjem ogleda strani: uporabljamo jih za preverjanje vaše pristnosti. Ta piškotek vam omogoča premikanje od strani do strani, ne da bi se morali znova prijaviti na vsaki strani. Prav tako lahko shranite svoje podatke za prijavo, tako da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko se vrnete na spletno mesto;

3) uporabniški varnostni piškotki, ki se uporabljajo za odkrivanje zlorabe pristnosti, z omejenim trajanjem: uporabljamo jih za obdelavo informacij, ki nam omogočajo varnost, ter za ugotavljanje goljufij in zlorab;

4) piškotke večpredstavnostne vsebine, kot so piškotki predvajalnika flash, za čas ogleda strani;

5) omogoča nalaganje piškotkov med ogledom strani: uporabljamo jih, da si zapomnimo informacije, ki nam jih posredujete;

6) trajni piškotki za prilagoditev uporabniškega vmesnika za čas ogleda strani (ali malo dlje): piškotke uporabljamo, da vam omogočimo povratne informacije o spletnem mestu;

7) piškotki tretjih oseb za skupno rabo vtičnikov družbenih omrežij za prijavljene člane družbenih omrežij: nekatera naša spletna mesta vključujejo piškotke družbenih medijev, vključno s tistimi, ki uporabnikom, prijavljenim v družbeno omrežje, omogočajo skupno rabo vsebine prek tega omrežja. To se zgodi na spletnih mestih, ki omogočajo prijavo in registracijo prek računov družbenih omrežij in če delite vsebino spletne strani na družbenih omrežjih (npr. prek gumba »Všeč mi je«). Poseben vpliv na vašo zasebnost se razlikuje od družbenega omrežja do družbenega omrežja in je odvisen od nastavitev zasebnosti, ki ste jih izbrali v teh omrežjih. Kako upravljati te piškotke, lahko izveste na njihovih spletnih straneh.

Kaj so bistveni piškotki?

Nujni piškotki so potrebni za delovanje in pravilno delovanje spletne strani ter uporabo njenih funkcij in/ali storitev. Omogočajo vam na primer krmarjenje po spletnem mestu in možnost prijave v varna območja.

Podatki o piškotkih se ne uporabljajo za vašo osebno identifikacijo, vzorčni podatki pa so popolnoma pod našim nadzorom.

 

Ali uporabljamo druge piškotke?

Poleg omenjenih piškotkov uporabljamo tudi:

 1. oglaševalski piškotki tretjih oseb: uporabljamo piškotke za zbiranje informacij o vaši spletni dejavnosti in za prepoznavanje vaših interesov, da vam lahko prikazujemo oglase, ki bi vas morda najbolj zanimali. Prav tako se lahko odjavite od prejemanja oglasov na podlagi zanimanja, ki vam jih pošiljamo. Piškotke uporabljamo tudi za beleženje, na primer, koliko obiskovalcev je kliknilo na oglas in katere oglase ste videli, tako da se vam ne prikazujejo vedno isti.
 2. analitični piškotki: uporabljamo piškotke prve in tretje osebe ter druge identifikatorje za zbiranje podatkov o uporabi in učinkovitosti, na primer lahko jih uporabimo za štetje edinstvenih obiskovalcev spletnega mesta ali storitve in za razvoj drugih statističnih podatkov o delovanju naših spletnih mest in izdelkov ali za izvedeli, kako delujejo naši izdelki, da bi jih izboljšali (na primer, uporabljamo piškotke za zbiranje podatkov, ki pomagajo pri porazdelitvi obremenitve). To omogoča delovanje naših spletnih strani.

 

Google

DR.L Shop na svojem spletnem mestu uporablja tudi Google Analytics, storitev za analizo uporabe spletnega mesta, ki jo upravlja Google LLC. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe te spletne strani. Podatki o vaši uporabi te spletne strani, ki jih ustvarijo piškotki, se pošljejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Za to spletno stran je aktivirana anonimizacija IP-ja.

Zato Google vaš IP naslov obdeluje skrajšano znotraj držav članic Evropske unije ali drugih držav podpisnic sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le v izjemnih primerih se celoten naslov IP pošlje Googlovemu strežniku v ZDA in tam skrajša.

Google v našem imenu uporablja omenjene podatke za analizo vaše uporabe spletnega mesta, sestavljanje poročil o aktivnostih spletnega mesta in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta.

Naslov IP, posredovan iz vašega brskalnika kot del storitve Google Analytics, ni povezan z drugimi Googlovimi podatki. Poleg tega lahko preprečite prenos podatkov, ki jih ustvari piškotek v zvezi z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), Googlu in obdelavo teh podatkov s strani Googla.

Poleg poročanja o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta se lahko Google Analytics skupaj z nekaterimi zgoraj opisanimi oglaševalskimi piškotki uporablja za prikaz ustreznejših oglasov v Googlovih izdelkih (npr. Iskanje Google) in na spletu ter za merjenje interakcij z oglasi prikazujemo.

 

Kako lahko nadzorujete piškotke na tej spletni strani?

Z vsakim obiskom te spletne strani se lahko odločite za ponovno/regulacijo in nadzor piškotkov ter jih lahko kadar koli izbrišete in/ali spremenite.

Vse piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete, nastavitve večine brskalnikov pa omogočajo blokiranje shranjevanja piškotkov. Če blokirate piškotke, boste morda morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve vsakič, ko obiščete spletno mesto, nekatere storitve in funkcije pa morda ne bodo na voljo.